Er zijn er een paar jaloers

Ook al staat het meeste van de tuin in bruintinten; Toch zijn er een paar hartstikke jaloers op al die aandacht die ik op instagram/facebook enweetikveelwatnog meer heb gegeven aan ons Jelena. Ze staat natuurlijk als eerste te stralen in onze wintertuin;  Maar er zijn er die duidelijk jaloers zijn en ook wat aandacht opeisen. Zoals deze;  Of deze knoppen die bijna op springen staan; Maar en ik moet toegeven dat ik ze bijna vergeten was. Ons Livia staat er ook prachtig bij. Nietwaar? ps ik weet het, er zit een grellige plek op mijn lens, nochtans heb ik mijn lens nog maar pas laten reinigen. Toen zeiden ze al dat er een haartje en een pluisje op zat dat ze niet meer weg kregen, als dat maar goed komt!!!

11 gedachten over “Er zijn er een paar jaloers

 1. Vergeef me mijn schabouwelijk gebrek aan plantkunde benamingen… maar ik meen te denken dat die mooie, rood gekrulde blaadjes afkomstig zijn van de ’tover hazelaar’ … klopt mijn mening ?
  Die “grellige plek op je lens”… het kan ook een stofje zijn op de sensor van je camera. Maar dat kan je gemakkelijk nagaan.
  Als je geen krasje op je lens (ook op de onderkant van lens) kan zien (gebruik daarvoor een ferm vergrootglas !) , dan vrees ik dat ‘grellige plek’ een groeiende fungi (schimmel) is, in de binnenkant van je lens. Fotografen spreken van ‘Champignons in je lens… Vroeger was dat dodelijk voor de lens.
  Hoe de overleving van de lens nu zit, dat zal je moeten vragen aan de dienst naverkoop of een gespecialiseerde dienst die dit soort euvels kan (?) herstellen. Schimmels in je lens worden veroorzaakt door condens ! Als je camera abrupt van koud naar warm gaat, kan er condens binnenin de lens dringen. Daarom moet je de lens echt de tijd geven om te klimatiseren, dat moet echt heel langzaam gebeuren.Rol de lens dan liefst in een dikke badhanddoek en laat ze zeker 30 minuten “rusten”,om te klimatiseren.
  Bij ‘goedkope’ lenzen is die schimmel infectie kans groter dan bij de betere lenzen… Bij professionele (lees: schandalig dure lenzen) is de kans heel miniem, omdat de afdichtingen van die lenzen optimaal zijn.
  Mijn advies: Koop altijd weerbestendige lenzen (tot -10 graden celcius en regen bestendig), je betaalt een weinig meer, maar je bent van dat schimmel probleem vanaf. Zo kom je uiteindelijk goedkoper uit 🙂

 2. Ik ben dan wel geen plant, maar ik ben ook heel erg jaloers op een ieder, die zo’n mooie Hamamelis in zijn tuin heeft. Maar jouw Livia mag er bepaald ook zijn.
  Ik heb destijds uit misplaatste zuinigheid een piepklein exemplaar gekocht.
  Hij is na jaren anderhalve meter hoog, maar bloemen, nee hoor: als ik heel goed kijk twee miniflubsjes. Ik doe er verstandig aan, een ander exemplaar aan te schaffen.

 3. Mooiiiii, wat is er nog veel kleur te zien in de winter, maar je moet er ook wel oog voor hebben. Ook een mooie Hamamelis die Livia.

 4. Mooi inderdaad. Maar jaloers ben ik toch niet (enfin jouw Hamamelis doet het wel beter dan de mijne, maar hier staat zoveel in bloei)

 5. Een haartje, een pluisje, en voor je het weet een schimmelvlek, een schimmelwoekering en een totale deterioratie van je lens die binnen de kortste keren ook de binnenmuren van jullie woning zal aantasten. Ja, amaaaai.

  😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *