Er even tussenuit

Wat hebben we weer genoten van de herfstvakantie, na de zomervakantie toch de fijnste vakantie van allemaal.  Traditiegetrouw gingen we weer naar de Ardennen, naar het huisje van mijn schoonouders, gelegen tussen Houffalize en La Roche.  Geen betere plek om daar de kleuren en geuren van de herfst te ervaren;IMG_0255 Hierboven le Hérou, de bekende rotswand in de meander van de Ourthe en geklasseerd als buitengewoon erfgoed in België.  Een pareltje.  Wat verder langs de Ourthe heb je nog le Cheslé met de overblijfselen van een Keltisch fort. IMG_0422 IMG_0249 We maakten lekkere wandelingen en maakten regelmatig een tussenstop, om dammekes te maken bijvoorbeeld;IMG_0433Als het aan onze kinderen ligt blijven we op zo’n plekjes uren hangen.  Maar we gingen ook nog naar het avonturenparcours van Le Reid, ze hebben daar geweldige parcours op allerlei niveaus, een aanrader als je net zoals ik wel eens graag in de bomen hangt en door de lucht vliegt. Je kan ook het dierenpark bezoeken maar dat voelt toch niet zo goed, zeker niet als je die beer daar ziet zitten in een betonnen kot dan denk ik voor wie moet dat nu, is dat enkel om te kunnen zeggen dat je ook beren hebt. En als je ze dan perse wil geef ze dan een wat natuurlijke omgeving.

Nee dan hadden we bij het eerste blote-voeten-pad van de Ardennen helemaal geen bedenkingen, we hebben ons goed geamuseerd en ook dit was echt avontuurlijk, zeker omdat je verschillende keren door en over een riviertje moet; IMG_0436 IMG_0482 IMG_0464 IMG_0439 IMG_0455 IMG_0493 IMG_0470 Van vrienden hadden we de serie band of brothers te leen gekregen, het was heel bijzonder om die serie in de buurt van Bastogne te bekijken.  De laatste dag van onze vakantie gingen we naar het Bastogne war museum, het ging dit voorjaar opnieuw open na een grondige renovatie en die is wat ons betreft helemaal geslaagd.  Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal, erg indrukwekkend!  Als je het mij vraagt verplichte kost voor iedereen, om nooit te vergeten.  Dat het ook voor zoonlief niet alleen show was bleek toen hij ’s avonds de slaap niet kon vatten. IMG_0497 IMG_0501 En zo zijn de baterijkes weer helemaal opgeladen!  Dat is nodig ook want ik heb nog iets op te kuisen, deze vlucht vogels landde namelijk in de boom waaronder onze boom stond 😉 IMG_0423En ik weet niet of hier geocachers komen lezen maar onze La vallée de l’Ourthe reeks zit ondertussen al aan 7 caches!  En dan vraagt Meneer blijentuin ook nog waar ik allemaal blij van word, awel hij heeft in dit blogberichtje volgens mij al heel wat antwoorden gekregen!

11 gedachten over “Er even tussenuit

 1. Bedankt voor jullie fijne reacties, we hebben ervan genoten, alleen spijtig dat dat gevoel zo snel weg is 😉

 2. Leek me heerlijk om er dan weer even tussenuit te zijn en de plek waar jullie zaten is dan ook een heel mooi stekje zo te zien.
  Een hele ervaring zo’n blote-voeten-pad. Hier op nog geen km afstand is er ook een aar ik heb dat nog nooit gedaan. Super dat jullie het wel gedaan hebben hihi…..
  Heel fijn weekend.
  Groetjes, Helma

 3. Gaaf daar, wij zijn als zuidelijke Hollanders ook helemaal weg van dat gebied daar, is mooier dan Frankrijk( sorry Frankofielen) en staat die tank daar nog buiten in Bastogne bij het museum?…hier ligt daar nog ergens een foto van, van lang geleden, was erg mooi toen dat museum…en ook wij hadden toen een kind waarop dit veel indruk maakte…bofkonten zijn jullie met (schoon) ouders die daar een huisje hebben…

 4. Fantastisch daar hé? We logeerden daar ook al ettelijke keren, maar Le Herou passeerde ik alleen nog maar langs beneden, wegens altijd hoogzwanger op het moment dat we daar in de buurt waren. De kajaktocht van de stuw van Nisramont tot in La Roche is ook zeer de moeite, zeker als je het met de bevergids doet, en de klimmuur van Hotton ook, vooral als je de kinders bij het rapellen dan kan wijsmaken dat ze “tot op hun poep” moeten in het water zakken 🙂 . Je foto’s doen mij direct goesting krijgen om weer eens terug te gaan, en in de modder te ploeteren.

 5. Een boom onder een boom is wel iets bijzonders, geef ik toe 🙂 Ook bij ons blijven oorlogsbezoekjes hangen bij de zoon. Het combineren met natuur is ideaal!

 6. Mooie, wilde bosfoto’s! En ruige survival-achtige activiteiten met de kids!
  Dat pleistertje op dat ene knietje en die bemodderde voetjes. Dat is het échte leven 😉

 7. Dat hindernissenparcours op blote voeten is nu eens helemaal mijn ding, zie!
  Schoon verslag van een Belgische parel. De foto’s maken het helemaal af.

 8. De Ardennen een heerlijke plek om te verblijven vooral buiten het hoogseizoen. Wij hebben vroeger met de kinderen wel eens gekampeerd langs de Ourthe, daar kunnen ze inderdaad uren flodderen en modderen. Leuk die foto’s.

 9. Het is een streek die ik de voorbije jaren ook steevast bezocht. De aantrekkingskracht van stromend water op jonge kinderen is toch iets fenomenaal (dammen bouwen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *