Een wolk van een tuin

De regen heeft de tuin duidelijk veel deugd gedaan. Het lijkt wel alsof alles groeit en bloeit als nooit tevoren. De laatste jaren zijn we deze periode altijd op reis, dit jaar dus niet. Dat maakt dat ik nu weer dingen zie en beleef in de tuin die ik precies nog nooit gezien heb. Ik ben helemaal weg van mijn Filipendula rubra ‘Venusta’, de bloemen zijn net roze wolkjes. Als ik zie hoe de hommels en bijen hier massaal tussen zweven dan beeld ik me in hoe dit zou zijn, zweven in een roze wolk, het lijkt me in ieder geval heerlijk. De Veronicastrum Virginicum Fascination en Lavendelturm hangen de hele dag vol hommels. Die houden nogal een feestje. Maar eigenlijk kan ik zo heel de border afgaan; Echinops bannaticus ‘Taplow Blue’, Verbena, Veronica, Monarda, Heleniums en eindelijk zet mijn Crocosmia ‘Lucifer’ de hele border in vlam. Kijk maar;

6 gedachten over “Een wolk van een tuin

  1. Mooie foto’s van leuke planten. Ik lees overal dat Veronicastrum een zeer goede insectenplant is, maar die doet het is dat nu niet zo’n uitzonderlijke hommel- of bijenplant. Het gekke is dat ik toch heel wat vergelijkbare planten in de buurt heb staan als degene die jij hier toont.

  2. Zo heeft corona ook zijn goeie kanten, je ziet je prachtige tuin voor de eerste keer in een periode wanneer je anders op reis was.
    Het geheel voelt als een zinderende kleurenexplosie !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *