De zadenruil 2016 komt er aan!

Ik weet niet hoe het bij jullie zit. Maar ik oogst momenteel niet alleen groenten uit den hof. Maar ook een hoop zaden. Want ook dat is super leuk. img_1195Hierboven prijken bijvoorbeeld peultjes en kaasjeskruid roze. En dus dient zich weer de vraag aan of er nog een derde editie aankomt van de zadenruil. Als je het mij vraagt wel. Ik at deze zomer allerlei lekkers van geruild zaad; tomaten, peultjes, boontjes, … en zaaide nog heel wat leuke bloemen. Dus als je het mij vraagt gaat die zeker door. img_1196 Hierboven reukerwten en kaasjeskruid paars.

De zadenruil gaat door van 7 november tot 21 november. Zo heeft iedereen nog wat tijd om alles te organiseren.

Om jullie nu al warm te maken leg ik het concept nog eens even uit;IMG_0922 Wat gaat er gebeuren;

Iedereen die zaden wil ruilen en minstens 3 (meer mag ook) verschillende soorten zaden heeft kan meedoen. Het maakt niet uit of je van één soort zaad 1 zakje hebt of misschien wel 10 zakjes zaad, al is dat laatste natuurlijk leuker want dan kan je meer mensen gelukkig maken.  Wat wel belangrijk is dat is dat het zaad moet komen uit je eigen tuin, zaad gaan kopen om mee te doen is uit den boze.

De zaden delen we in volgens de categorieën; vaste planten, eenjarigen en moestuin.

De actie loopt van 7 november tot 21 november.

Wat kan je nu al doen.

-Je laat weten dat je wil meedoen via een reactie hieronder en deelt dit eventueel via Facebook, andere sociale media of via de bekende roddelkanalen, in de hoop dat er zo nog meer mensen interesse krijgen! Je kan ook een mailtje sturen naar natuurlijk-rijk@hotmail.com met de melding dat je interesse hebt om mee te doen. Dan houd ik je op de hoogte van alle nieuwtjes op dit gebied.

-Vervolgens ga je kijken welk zaad je in de aanbieding hebt en maak je hiervan zaadpakketjes/zakjes of wat je maar wil.

In aanloop van 7 november ga ik je dan vragen alle info aan mij door te geven; je naam en adresgegevens (deze laatste komt niet op de site, wordt enkel meegedeeld aan de deelnemers) en het zaad dat je in de aanbieding hebt en wil ruilen.

Geraak je er nu toch nog niet helemaal wijs uit, kijk dan even hier voor de volledige uitleg!

Wat denk je? Doe je mee?

15 gedachten over “De zadenruil 2016 komt er aan!

  1. Pingback: Ik kuis mijn schup af | Het huis van Tante Alice

  2. Pingback: Het goei leven | natuurlijk-rijk

  3. Ik heb ook wel zin om mee te doen! Tof initiatief! Vorig jaar had ik er te laat over gehoord. Heb ondertussen al veel zaadjes uitgedeeld maar er staat nog vanalles in de tuin. Dit is dan een goede reden om de zaadjes te oogsten. Tot binnenkort!

  4. Ja ik doe ook weer mee dit jaar!Ik heb al zaden verzameld om mijn tuin in Hazerswoude.
    8 oktober en 12 november geef ik een workshop de biologische moestuin op mijn tuin.Ik ben druk met de voorbereidingen daarvoor en ik ben ook druk met oogsten en verwerken van de groenten en kruiden.

  5. Dit jaar geen tomatenzaden kunnen oogsten, maar ik heb er nog van vorig jaar. En ik kan er vast nog van andere groenten en van bloemen vinden. Dus: ik doe graag weer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *