De tuin in

Wat gaat het dezer dagen hard. Een heerlijk zonnetje en eindelijk nog eens wat regen de voorbije week, ook al was het dan met bakken ineens, doet alles in sneltempo groeien. Ik bedacht me net dat ik dit jaar al een hoop planten niet op de gevoelige prent heb vastgelegd. Solomonszegels, judaspenningen, akeleien, … om er maar een paar te noemen. En dus trok ik nog eens met mijn fototoestel door de tuin. De nieuw aangelegde prairieborder is serieus aan de groei. Gisteren ben ik er voor de tweede keer nog eens helemaal doorgehakt. Dat onkruid groeit natuurlijk ook gewoon. Maar deze foto’ komen vooral uit de andere borders. De uitbundigheid van al die kleuren maakt me meteen vrolijk. Heel wat vingerhoedskruid heeft zich ongevraagd uitgezaaid. Maar ik vind het eigenlijk best leuk. Alleen zien dat ze het boeltje niet gaan overnemen en dus zal ik voor de zaadvorming al een aantal planten afknippen. De bijen en hommels genieten natuurlijk ook volop mee. Dus laat ik dat jullie ook maar gewoon doen;  Mijn Madame maakte nog wat boeketjes uit de tuin. Deze pioenrozen hebben niet veel meer nodig dan een vaasje;  Terwijl dit boeketje geplukt werd uit onze pluktuin; En dan staan de eerste rozen ook al in bloei; Ge weet gewoon niet waar ge eerst moet beginnen kijken!

7 gedachten over “De tuin in

  1. Mijn vrouwtje moet ik nog wat overtuigen om in onze tuin wat extra bloemenweide te maken… Het lukt me wel hoor, een dezer jaren 🙂
    Als ik jouw foto’s van die bloemenpracht zie…. dan smelt ik gewoon weg !

  2. Deze weelde, daar doen we het allemaal voor. Daar wachten we de hele winter op.
    Mooie foto’s!
    Hartelijke groeten van Zem.

  3. Het is nu echt genieten inderdaad. Het vingerhoedskruid is bij mij dit jaar zo goead als volledig verdwenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *