De hommels, de vlinders, de bijen en wij, zijn allemaal super blij

Ik ben echt super blij. Dit jaar is voor onze tuin echt een topjaar. De moestuin heeft er in jaren niet zo mooi uitgezien, de vorig jaar aangelegde prairie-border overtreft ver al mijn verwachtingen en dan staan er nog her en der rozen en andere planten mooi te wezen. Ik loop dus telkenmale verrukt door de tuin en kan zo gelukzalig staan te genieten van contentement dat jullie nu waarschijnlijk allemaal beginnen denken dat ik het serieus in mijnen bol heb gekregen. Of misschien wel een zonneslag of andere slag van de molen heb gekregen. Maar nee echt, wees gerust ik sta stevig met de voetjes op de grond hoor. Maar het is gewoon zo fijn om te zien dat het beeld dat je in je hoofd hebt uiteindelijk ook blijkt uit te komen. Neem nu de prairie. Ik vind de kleuren geweldig. Het geel van de Telekiaspeciosa, het rood van de Helenium ‘Moerheim Beauty’, het paars van de Salvia nemerosa ‘Jan Spruyt’ en Nepeta en als laatste het gras Calamagrostis acutiflora x ‘Wamldenbuch’. Een pareltje toch? Momenteel trekken de Salvia’s erg veel bijen en hommels aan. Terwijl de Veronicastrum virginicum’Cupid’ geweldig in trek is bij de vlinders.  Kortom iedereen blij!

10 gedachten over “De hommels, de vlinders, de bijen en wij, zijn allemaal super blij

 1. Je bloemenweelde tuin ziet er echt fris uit, ons tuintje hier in Dilbeek begint stilletjes aan te kreunen onder de droogte…
  Nu ja, je kan er maar van genieten hé 😉 zoals wij genieten van je fleurige tuin !

 2. Heerlijk wat jou prachtige tuin allemaal laat zien. Ik ben ook blij te lezen dat jij toch ook van mening bent hoe alles geweldig groeit en bloeit dit jaar. Geniet ervan.

 3. Een stuk prairietuin houdt wel van een droog voorjaar met veel zon. Het ziet er inderdaad schitterend uit, en dan moet het hoogtepunt waarschijnlijk nog komen in de nazomer.
  En je moestuin heeft kennelijk niet veel last van de droogte: wat een genieten.

 4. Mooi, mooi,mooi. Hier meer een beeld zoals Menck het beschrijft, het lijkt wel eind augustus en wegens een late moestuinstart ziet die er nog angstwekkend leeg uit.

 5. Ik zie weinig reden tot juichen wegens een ontiegelijk droge tuin momenteel. Alles hangt halfstok en de kleuren vervalen. Wat mij betreft mag het prompt een week aan een stuk beginnen te regenen.
  Blijkbaar is jouw tuin(grond) een pak beter bestand tegen de droogte, want je flora ziet er inderdaad goed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *