Alleman naar Amsterdam!

Een paar dagen met mijn Madame op stap!  Zo gaat dat natuurlijk langs geen kanten vooruit in den hof.  Maar de batterijkes zijn nu wel helemaal opgeladen dus kunnen we er dubbel en dik invliegen 😉  Oooh Amsterdam, dat is toch zo’n leuke stad!  Gewoon al om met de fiets over de grachten te rijden en in de huizen binnen te gapen of ideetjes opdoen in leuke winkeltjes of een musea-ke meepikken!   En dat is daar dan ook nog eens allemaal zo super geregeld.  Gewoon parkeren op de P&R en voor 1 € moogt ge daar 24-uur blijven staan, nog wel efkes een speciaal P&R tram ticketje aanschaffen anders werkt dat systeem wel niet!  Echt ge zou voor minder naar Amsterdam rijden.  Maar misschien denkt u wel zo’n stad dat is niks voor mij.  Awel er zijn daar ook fijne groene plekjes te vinden.  In een begijnhof heb je dan altijd prijs;Maar ook in de Jordaan zijn er mooie binnenhofjes, zoals deze in de Karthuizersstraat; Verder zijn er natuurlijk ook heel wat parken waarvan het Vondelpark waarschijnlijk de bekendste is.  Maar heel fijn is ook het Westerpark, dit natuur- en cultuurpark aan de rand van de stad heeft een hele levendige sfeer;  En deze tekst bij de kinderboerderij aldaar vond ik wel heel leuk geschreven;  Zelf ben ik ook grote fan van de architectonische hoogstandjes in het Oostelijk havengebied; Meer groen vind je oa nog in de Hortus Botanicus maar daar ben ik, nog niet binnen geweest.   Op de Albert Cuypmarkt struikelde ik bijna over deze tamme kerels, de spreeuwen;  En dan heb ik het nog niet gehad over al die speciale bloemenzaken;

Of deze lekkere winkel;Of de favoriete winkel-adresjes van mijn Madame, een hele kleine opsomming;  in de Jordaan uiteraard Kitsch Kitchen op de rozengracht 8-12, Guus voor allerlei groene producten op nr 104 of helemaal op het einde, nog een beetje verder dan die rare slager; Raw Materials; een ruige designwinkel op nr 231.  Loop via de Eerste Leliedwarsstraat verder naar de Noordermarkt voor de biologische boerenmarkt elke zaterdag.  In de Negen straatjes, ja mannen dat is afzien 😉 is een opsomming onbegonnen werk; maar Exota voor fijne bloemetjesjurken van oa het merk King Louis is altijd een goed begin; in de hartenstraat nr 13 moet je daarvoor zijn.  In de Albert Cuypstraat is het niet alleen alle dagen markt maar vind je ook heel wat stoffenwinkels. Loop zeker ook binnen bij de Emmaillekeizer voor ja wat dacht je alles uit emaille, deze zit op de Eerste Sweelinckstraat 15.  Ook de kinderfeestwinkel in de Gerard Doustraat 65 is altijd leuk.  En in de Staalstraat moet je zeker eens hotel droog binnen lopen; al was het maar voor deze fleurige binnentuin en de mooie producten van weltevree;   
Maar dit is dus maar een hele kleine opsomming.  Wij hebben in ieder geval lekker genoten, het was ook heerlijk weer!  Maar toen ik thuiskwam ben ik wel meteen de serre water gaan geven en mijn paprika’s- en tomatenplanten.  Maar daarover meer, de volgende keer!

 

8 gedachten over “Alleman naar Amsterdam!

 1. @Marijke; ik heb voor de deur gestaan maar het leek me zo klein?
  @Menck; oei dan zijn wij duidelijk niet hip 😉
  @fruitberg; merci en zo merk ik weer dat smaken verschillen 😉
  @Janneke; die adresjes van je zijn voor de volgende keer 😉
  @Zem; wij 3 dagen en toen vonden we het ook tijd om terug te gaan 😉
  @Mme boerenerf; go go go
  @Bart; dat is toevallig ja, jullie zijn dan ook heel hip hé 😉

 2. Wil dat nu juist lukken dat wij ook het eerste weekend van maart in A’dam hebben doorgebracht.Overnachten deden we in een gezellig hotel in Abcoude en ook wij maken altijd gebruik van de P&R, die van de Arena waar ze het systeem spijtig genoeg verandert hebben , met lange rijen voor de trage automaten tot gevolg.
  Na een bezoek aan het verzetsmuseum (rechtover Artis) hebben we lekker gegeten bij http://www.bloem36.nl/ .Allebei een bezoekje waard. De negen straatjes en Kitsch Kitchen stonden ook op het programma en volgens Menck mogen we ons een hip stelletje noemen want aan de brug aan de westerkerk zal je een rood hangslotje met de initialen B en K kunnen aantreffen 😉 .En wat architectuur betreft : het viel me weer op hoe scheef alles staat in Amsterdam!
  Het begijnhof stond ook nog gepland maar zal voor een volgende keer zijn…

 3. Mooie reportage van een zonnig Amsterdam.
  De binnentuinen en hofjes zijn heel aantrekkelijk. Veel oude tuinen achter de herenhuizen zie je vanaf de straatkant echter niet.
  Zelf houd ik het niet meer dan een dag uit in “de grote stad”, hoewel ik mijn jeugd in Den Haag doorbracht. Amsterdam bruist, en de Horus én het Rijksmuseum staan zeker nog op mijn programma; maar de beste plek blijft de eigen tuin 😉

 4. O, wat een prachtige fotoreeks van mooi Amsterdam. Jullie hebben heel wat leuke plekken en adresjes bezocht. Wij komen er ook af en toe, zo’n één à twee keer per jaar, de Noordermarkt (biologische markt), Exota (King Louie) in de 9 straatjes en Architectura en Natura zijn favoriet.
  Veel tuinwerk plezier, het weer is er nog goed voor!

  Janneke

 5. Die eerste foto is een typisch beeld. Hippe stelletjes bezegelen de liefde tegenwoordig met een hangslot waar ze hun namen op schrijven om het daarna vast te maken aan een brug. De sleutel wordt tenslotte in het water gegooid.
  Een mooie fotoreeks. Nederlandse architectuur spreekt me echter minder aan. Beetje fantasieloos en weinig variatie. Vaak donkere muren ook. Gelukkig zocht jij de sfeerpunten op.

 6. Ja het blijft een prachtige stad. Vroeger woonde ik er heel dichtbij en kwam er vaak. En als je in de gelegenheid bent, de Hortus Botanicus is een ware beleving.
  Heerlijke dag gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *