Shoppen bij Madame natuurlijk-rijk

Bio-bloemen uit de Kempen!  Bij Madame natuurlijk-rijk ben je aan het juiste adres voor biologische en lokaal geteelde bloemen uit Arendonk.  Dat is niet alleen leuk voor jezelf maar ook goed voor de hele planeet. Ik gebruik immers geen schadelijke chemicaliën, pesticiden of bewaarmiddelen en er is geen CO2-uitstoot door lang vracht- en vliegtuigvervoer! Daar wordt toch iedereen blij van!

Bij mij alleen maar 100% biologische bloemen, recht van het veld en dus volgens het seizoen. Met veel liefde en zorg gekweekt, geoogst en samengesteld.  Hierdoor kan het al eens zijn dat de bloem er niet helemaal perfect uitziet. Een scheurtje of kreukje in het blad. Maar hé, imperfect kan ook mooi en verrassend zijn. De bloemen groeien op in weer en wind, puur natuur dus!

Voor de herfst- en wintermaanden heb ik voor jullie gedroogde bloemen die ik verwerk in boeketten en kransen. Deze bloemen zijn allemaal van eigen kweek; van zaadje tot bloem en in de schuur van mijn Vovo gedroogd.

Droogbloemen kan je heel lang bewaren, binnen een jaar stralen ze nog steeds. Zorg er wel voor dat ze niet in een vochtige ruimte staan en direct zonlicht daar houden ze ook niet van. Zo heb je er extra lang plezier van.

Hieronder vind je mijn aanbod gedurende de herfst- en wintermaanden. Ik heb geen winkel maar werk op bestelling.

Wil je bestellen dan kan je me bereiken op het nummer 0472/227981, bel of stuur een bericht via whats-app, facebook, instagram of messenger.

Warme groeten Madame natuurlijk-rijk      

Kransen met droogbloemen

Ik maak er geen geheim van, kransen maken met droogbloemen is heerlijk om te doen. Leuk om cadeau te geven aan jezelf of aan iemans anders. Zo’n droogkrans gaat echt heel lang mee, je hebt er minstens een jaar plezier van en in de meeste gevallen nog veel langer. De prijs is afhankelijk van de gebruikte bloemen en de grootte. Elke krans is anders. De kransen die je hieronder ziet zijn nog niet verkocht. gewoon een berichtje of belletje en ze zijn van jou.

krans 2; 50€
krans 3; 50€
krans 4: 50€

Kransen met droogbloemen op bestelling

Je kan een krans bestellen naar jou wens. Zo kan je bijvoorbeelde de kleur van de ring kiezen; wit, zwart, goud, de maat van de ring; 25, 35 of 45 cm, de kleuren van de bloemen, … . Weet wel elke krans is toch weer anders, ik werk graag op mijn gevoel. Als het dan toch niet is wat je verwacht had mag je dat ook gerust aangeven. Voorbeeldjes, kijk maar eens hieronder.

Winterkransen

De mogelijkheden bij winterkransen zijn onuitputtelijk. Voor een krans die binnen wordt opgehangen kan het wintergroen aangevuld worden met wat droogbloemen of ander materiaal. Ik maak ze op bestelling en naar jou wens. Zo’n krans met een diameter van 30 cm heb je reeds vanaf 20€. Andere maten zijn ook beschikbaar (afhankelijk van de samenstelling).

Droogboeketten

Nog zo’n topper in de herfst- en winterperiode zijn droogboeketten. Zo’n droogboeket gaat echt heel lang mee, je hebt er minstens een jaar plezier van en in de meeste gevallen nog veel langer. Vergeet hierbij ook niet een goede vaas uit te kiezen. Probeer zeker verschillende mogelijkheden uit. Mijn favoriete vaas komt gewoon van de kringwinkel en ik kreeg daar al zoveel vragen over, maar helaas heb ik er maar 1. Een droogboeket heb je vanaf 25€, maar de standaard-prijs is 30€. Wil je meer, dan kan dat uiteraard ook; 35€, 40€, … je zegt het maar. Ik schik ze tot een mooi boeket en pak ze in. Ook hier geld weer geen enkel boeket is helemaal hetzelfde. Maar wees gerust, je zal versteld staan van de pracht van zo’n droogboeket.

Kleine droogboeketjes

Kleine droogboeketjes kunnen uiteraard ook. Om iemand te bedanken, in de bloemetjes te zetten of om in een klein vaasje te zetten. Zo schattig. Vanaf 10€

Adventskransen

Het is weer adventstijd, die loopt dit jaar van zondag 29 november tot donderdag 24 december. Wat extra licht brengen in deze bijzondere tijden kan geen kwaad lijkt me. De kransen worden gemaakt op bestelling in mos of allerlei groen.

Een groene krans kost 20€. Lange kaarsen (1,5€ per stuk) en speciale pinnen (4 per kaars (1,5€ per 4) om de kaarsen te bevestigen zijn apart te koop. Uiteraard kan je ook eigen kaarsen gebruiken. De pinnen kan je gewoon elk jaar hergebruiken. Zo’n krans kan je met een mooi lint of (raffia) touw ook perfect aan de deur of een gevel hangen. Hang er nog wat kerstlichtjes aan en je hebt een leuk pronkstuk.

Boomstam-kaarsenhouders

Deze kaarsenhouders zijn puur natuur en brengen meteen sfeer op je feesttafel of in huis. Ze worden geleverd met een glazen houder om er op een veilige manier een theelichtje in te kunnen zetten. Er zijn tafel-modellen (liggend) en rechtstaand. De prijs is simpel; stammetjes voor 1 kaarsje kosten 3€, voor 2 kaarsjes 4€, voor 3 kaarsen 5€. We hebben een hele voorraad dus kom gerust uitkiezen.

Zaden

Alles begint uiteraard bij zaden. Wij oogsten er zelf elk jaar een hele hoop, nu alleen nog de tijd vinden om ze te sorteren en te verpakken. Deze soorten zijn al klaar. Een zakje zaad kost 2€. Deze kunnen ook opgestuurd worden mits portkosten.

  • grote kaardebol (tweejarig, inheemse plant populair bij vele soorten hommels en bijen)
  • Angelica gigas oftewel engelwortel (tweejarig, bijen en hommels zijn er gek op, past zowel in de border, rond de vijver als in een inheemse plantentuin)
  • Tagetes linnaeus (éénjarig, enkelbloemig afrikaantje, goed voor bijen, hommels en vlinders, ideaal als snijbloem maar ook in de border past hij goed bvb tussen siergrassen)
  • Dahlia variabilis dandy mix (wist je dat je dahlia’s ook kan zaaien? deze plant is ideaal voor in potten, bloeit zeer rijkelijk in bonte kleuren zolang je de uitgebloeide bloemen wegknipt, enkelvoudige bloemen dus goed voor bijen en hommels)

En voor je het weet is het al weer lente en kan ik jullie verrassen met prachtige tulpen, narcissen en verse bloemen.

Hopenlijk hebben jullei je keuze kunnen maken. Mochten er nog vragen zijn dan hoorik het graag. Wil je bestellen dan kan je me bereiken op het nummer 0472/227981, bel of stuur een bericht via whats-app, facebook, instagram of messenger.

Warme groeten Madame natuurlijk-rijk